torstai 31. joulukuuta 2015

1.1, kuvia 43 kappaletta


Tähän jäimme viimeosassa, sukupolvi kaksi syntyi maailmaan tuskallisen, pitkän raskauden ja kivuliiaan synnytyksen jälkeen. Toivottu vauva oli poika joka sai nimekseen Basil, poika peri isänsä ihonvärin sekä äitinsä silmien, että hiusten värin.


Talon tyhjillään oleva huone sisustettiin nopeasti uuden tulokkaan maailmaksi, Alman mielestä Basilin ensimmäiset äännähdykset muistuttivat lampaita joten Vili rohkeasti tapetoi uuden huoneen lammasteemaan.



Muistitteko että perheeseen kuuluu myös kissoja? Hei Aarni (♥) Kolli oli varsin ilmeikäs kissa ja sitä olisi voinut kuvata jatkuvasti, Aarni oli edelleen hyvinkin paljon Alman perään ja hieman mustasukkaisena persoonana se lähti usein ulos Alman hoitaessa Basilia.


Basilin syntymän jälkeen Alma pääsi maistamaan uudemman kerran työelämää, poliisilaitoksella oli kaivattu tummatukkaista reipasta naista ja ensimmäisenä hänellä olikin vastassa ylennys. Go Alma!


Työrupeuma ei kerennyt olemaan kamalan pitkä Alman mahan pompsahtaessa jälleen kerran (Missä vaiheessa nainen itsensä raskaaksi on hankkinut? Tämä onkin mennyt pelaajalta ihan ohi...)









Pienellä vakuuttelulla Alma sai Vilin tilaamaan rakennusyhtiön jälleen kerran vierailemaan tontilla, hujauksessa talo olikin muuttunut isommaksi - tarvitsihan uusi tulija tilaa, ja Basilkin oli kasvava lapsi. Taaperot luonnollisesti vaativat paljon tilaa itsellensä.


Vili yritti parhaansa mukaan tehdä kihlattunsa toisesta raskaudesta mukavan, mies hellitteli Almaa aina tilaisuuksien mukaan.




Alman ollessa täysin kiinni uudessa raskaudessaan sekä Basilin ja kissojen hoidossa Vili päätti hoitaa työnsä kunnolla. Rahaa piti tuoda alati kasvavalle perheelle runsaasti, ja mikäpä olisi ollut praempi tapa kuin tuoda ylennyksiä päivä toisensa jälkeen. (Vili mikä sinua vaivaa, viikko on heikonpuoleinen kun lapsellasi on ollut synttärit ja kihlattusi kertoo uudesta raskaudesta?)

Basil on luonteeltansa hyvin siisti marisija.


Päästyään vilistämään äitinsä tiukasta kasvatuksesta Basil ryntäsi kissojen luo. Ensimmäisenä rutisteluun pääsi hieman pelästyneen näköinen Armi, josta tuli samantien taaperon ehdoton lempparikissa - se oli niin kivan värinen!



Kauaa Armi ei kuitenkaan pysynyt pienenä ja suloisena, vaan tytöstä kasvoi kaunis ja värikäs. (Minä rakastan noita vihreitä kissojen silmiä ♥) Armi oli hyvin leikkisä kissa ja olikin hyvin tyytyväinen joutuessaan Basilin halailuun näin hieman isokokoisempana.





Ylennyksiä tahkova Vili kerkesi juuri ja juuri kihlattunsa toiseen synnytykseen. Se ei ollut enää yhtä kivulias kuin Basilin kanssa, mutta kestoltaan huomattavasti pidempi. Alma tunsi heikotuksen jaloissaan ja olikin kaiken antanut synnytyksen jälkeen.

Perheen kuopus Bertil syntyi täysin veljensä kaksoisolentona, jännää nähdä kuinka pojista toivottavasti kehittyy loppujen lopuksi erinäköisiä.



Kissoja, kissoja, kissoja. Aarni ja Armi tulivat loistavasti toimeen, kissapariskunta leikkikin jatkuvasti toistensa kanssa - ryntäilivät ympäri asuntoa kaataen välillä niin kukkaruukkuja kuin ihmisiäkin. Silti ne olivat hyvin suloisia jokaisen perheenjäsenen mielestä.


Kiireisenä työssäkäyvänä kahden pojan äitinä Alman oli vaikea löytää aika kahdelle kissallensa - yömyöhään naisen näki kuitenkin usein halailemassa kissoja jotka odottivat jonossa omaa vuoronsa päästä hellittäväksi.


Basil oli hyvin vilkas ja kekseliäs lapsi, talouteen hankittu puuhapöytä olikin jatkuvasti täynnä pojan palikkarakennuksia. Taaperoaikanaan poika kerkesi hankkimaan itsellensä viisi mekaniikkapistettä (miksi taaperoni ovat aina ennen saaneet vain yksi tai kaksi pistettä?)



Vilin ollessa töissä perheessä vietettiin kaksoisynttäreitä, ensimmäisenä sai kasvaa luonnollisestikkin Basil ja toisena Bertil. Alma oli helpottunut vauvavaiheen ollessa ohitse, mutta taapero ja lapsi samassa taloudessa voisi olla hyvinkin hankalaa. (Basilin kasvokuva nähtävästi vasta alempana...)


(Mihin on Bertilin kasvokuva kadonnut, enpäs tiedä...) Bertil oli kasvamisenkin jälkeen hyvin veljensä kaltainen, kissojen halailu kuului myös energisen kuopuksen lemppariasioihin. Armin sijasta nuoremman Malavan käsivarsille kuitenkin päätyi Aarni.

Bertil on luonteeltansa hyvin kiltti, siisti ja toimelias.



Vaikka Basil olikin kasvanut taaperoiästänsä, oli touhupöytä edelleen ehdoton lemppari. Pikkuveljensäkkin poika opasti pöydän ihmeelliseen maailmaan, tokikaan poika ei suostunut rakennuspalikoitaan veljelleen antamaan, joten Bertil sai tyytyä piirtelemään.




Basil oli varsin touhukas lapsi, ja hyvin läheisyysriippuvainen. Aina Alman tai Vilin saapuessa töistä poika ryntäsi pää kolmantena jalkana halaamaan vanhempiaan. Läheisyysriippuvainen juontui myös satunnaisen - jokseenkin hyvin kauniin - ohikulkija teinityttösen kohtaloksi.

"Sitten kun minä kasvan niin sinusta tulee tyttöystäväni!"


Myös kissojen parisuhteessa kulki varsin hyvin, Vilin maanittelusta johtuen kissapariskunta meni Armin johdolla kokeilemaan taloon vartavasten hankittua lemmikkikoppia.



Kuka muistaa Pinjan? Alma oli hyvin ilahtunut nähdessään ensimmäisen kissaystävänsä, perheessä kuitenkin oli kissoja jo tarpeeksi hetkeen, eikä Pinjan adoptointi tullut kysymykseenkään. Se ei kuitenkaan tarkoittaisi sitä, että meidän pitäisi unohtaan kissa, pitäkää Pinja siis mielessänne!


Taloudessa saatiin keksiä jatkuvasti uutta tekemistä Basilille; Vilin hankkima maalaustelinekkin pääsi samantien käyttöön eikä nuori poika halunnut päästää sitä enää käsistänsä. Jo tässä vaiheessa Basil oli hankkinut itsellensä kahdeksan mekaniikkapistettä sekä kahdeksan luovuuspistettä. Lahjakas poika!


Vili oli päättänyt ottaa Bertilin tiukkaan kotiopetukseen, sillä toivoi luonnollisestikkin kuopuksensa olevan myös yhtä lahjakas taidonoppimisalueilla kuin Basilin. Valitettavasti Bertil ei ollut ihan yhtä älykkö kuin isoveljensä.


Vili saapui onnittelemaan esikoistaan taitojen keräämisestä saatuaan Bertilin opetettua kävelemään, punapää koki hieman huonoa omaatuntoa että oli vasta näinkin jälkeisheränneinen eikä ollut keskittynyt Bastiliin kovinkaan paljoa tämän taaperoaikana. Bastil näyttikin hyvin hämmentyneeltä (ja pelästyneeltä) isän yhtäkkiä tullessa paikanpäälle.


Nyt saatte Bertilin taaperoajan kasvokuvan (ja jäätte nähtävästi ilman lapsuusajan kasvokuvaa...) sillä on kuopuksen aika siirtyä lapsuuden ihmeelliseen maailmaan. Vili luonnollisesti saattoi lempparipoikansa muutoksen läpi.



Basil oli hieman masentunut Bertilin isältään saamasta huomiosta (ja hieman kyseenalaisesta koulumenestyksestä ensimmäisen koulupäivän jälkeen...) ja päätti näinollen varastaa pikkuveljensä lempikissan itselleen. Basil leikitti Aarnia todellakin niin kauan, että sai paremmat kaveruuspisteet kissan kanssa kuin Bertil.


Tämäkin osa jätetään synnytyskuvaan. Basililla oli oikeasti syynsäkkin kohentaa suhdettaan Aarnin kanssa, eihän hän voinut leikkiä viimeisillään olevan Arminkaan kanssa. Tästä tosin narttukissa oli hieman pahoillaan ja kostoksi kulkeutui synnyttämään Bertilin juuri remontoituun huoneeseen.

Montako kissanpentua perheeseen syntyy, saavatko ne Aarnin vai Armin ulkonäön itselleen? Ensi osaan!

3 kommenttia:

  1. Heippa!

    Olipas kiva osa. Kissat ovat niin ihania ja pojista kasvoi ihan super suloisia! En malta odottaa, miltä pojat näyttävät vanhempina. Saadaankohan perheeseen vielä lisää lapsia?

    Jään odottelemaan jatkoa innolla. :)

    VastaaPoista
  2. Tämäkin osa oli hieno, Armista tuli todella nätti! ^^ Noi lammastapetit on myös sairaan suloset :3

    Yhden pienen kirjoitusvirheen löysin, kun tuossa viidenneksi viimeisessä kuvassa (missä Basililla on hämmentynyt ilme), kutsut Basilia pariinkin otteeseen Bastiliksi.

    Muuten oli oikein hyvä osa, seuraavaa osaa ja pentujen tapaamista odotellen :)

    VastaaPoista
  3. Moikka! Satuin löytämään blogisi ja lukaisin osat. Malavien elämä näyttää varsin mukavalta! Täytyy saoa, että tuo talo on aivan ihastuttava :) Myös sen asukkaat ovat kaikki oikein kauniita, tai pitäisi ehkä sanoa komeita tässä tapauksessa. Ja ihanat, ihanat kissat, joita ensi osassa nähdään vielä lisää! Jäisin mielelläni seuraamaan, kävisikö linkitys oman tarinani kanssa? Linkki on http://sense-bility.blogspot.fi Saa tulla lukemaan, ja ilmoittelehan uusista osista! ;)

    VastaaPoista